miercuri, 21 august 2019

Sistemul Bancar din India foloseste Ripple


Acest articol a aparut prima oara pe site-ul Medium.com

Compania Fintech, Ripple, a confirmat faptul că a integrat soluția xCurrent, ce folosește monede xrp, pentru plățile transfrontaliere instant cu toate băncile importante din India.

În timpul unei prezentări publice la India Dapp Fest 2019, care a avut loc luna trecută în Bengaluru, inginerul senior de integrare software la Ripple, Sachin Maheshwari, a declarat că Ripple urmărește să aducă la bord toate băncile indiene.

India este o piață emergentă cu o populație de 1,33 miliarde de persoane. Are aproape aceeași populație ca și China. Ripple a creat aproape un monopol prin faptul că are toate băncile din India prin RippleNet. Ei au conectat, în esență, a doua țară ca mărime din lume la Ripple.

xCurrent - tranzactii internationale sub 2 minute

Între timp, zeci de instituții financiare s-au alăturat deja RippleNet și testează în prezent platforma xCurrent pe plan intern. O înregistrare a prezentării lui Maheshwari a fost încărcată pe YouTube.

Prezentarea lui Maheshwari, intitulată “Plăți transfrontaliere”, a fost o încercare de a prezenta modul în care Ripple lucrează la îmbunătățirea plăților internaționale în Asia de Sud. Mai exact, cum funcționează în Singapore, India și Orientul Mijlociu.

În 2018, RBI a interzis instituțiilor financiare indiene, cum ar fi băncile, să furnizeze servicii companiilor asociate cu industria monetară digitală. Miscarea a inchis efectiv toate coridoarele criptate pentru comercianti, burse si platforma criptomonede Binance sau Coinbase, imobilizând întreaga piață. Drept urmare, comunitatea indiană sa mutat de atunci în platforme peer-to-peer, cum ar fi LocalBitcoins.

 Acum, volumul tranzacțiilor a înregistrat un declin constant în regiune.

Potrivit lui Maheshwari, soluția xCurrent a Ripple nu încalcă liniile directoare stabilite de Banca Centrală de Rezervă a Indiei. Aceasta este doar pentru că nu utilizează deloc o criptocurrency. În schimb, compania reușește să deconteze imediat fonduri cu ambele instituții bancare utilizând

Protocolul interloperator. Interesant, această știre la scurt timp după ce am aflat despre acordul MoneyGram pe doi ani cu tehnologia Ripplenet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu