marți, 20 august 2019

Exchange-ul Bitrue a fost Hack-uit


Acest articol a aparut prima oara pe site-ul Medium.com

Casa de schimb criptomonede Bitrue cu sediul în Singapore, a anunțat în mod oficial că li s-au furat 3.9 milioane dolari în XRP și 225.000 de dolari în Cardano (ADA) furate într-o dimineață.
“La ora 1 am 27 iunie (GMT + 8), un hacker a exploatat o vulnerabilitate în procesul de examinare a celei de-a doua revizuiri a echipei noastre de control al riscului pentru a accesa fondurile personale ale aproximativ 90 de utilizatori Bitrue. Hackerul a accesat atunci Bitrue și a mutat 9,3 milioane de XRP și 2,5 milioane de ADA în diferite schimburi “, a spus echipa Bitrue.
În prima jumătate a anului 2019, unele dintre cele mai bune platforme de tranzactionare criptomonede, inclusiv Bithumb și Binance, au suferit din cauza unor încălcări de securitate înalt, pierzând zeci de milioane de dolari în fondurile utilizatorilor.

Ingrijorarea investitorilor

Potrivit echipei Bitrue, 100% din fondurile pierdute vor fi returnate utilizatorilor și se străduiește să se asigure că o încălcare a securității similare nu se va întâmpla în viitor.
“În primul rând, vă rugăm să vă asiguram că această situație este sub control, 100% din fondurile pierdute vor fi returnate utilizatorilor și revizuim măsurile și politicile noastre de securitate pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla din nou”, a spus Bitrue.
În comparație cu atacurile din trecut, suma cripto-activelor pierdute în atacul de hacking Bitrue este relativ mică la 4 milioane de dolari.

Prevenire

În diferite piețe cripte majore, inclusiv în Coreea de Sud, atât organizațiile non-guvernamentale, cât și autoritățile au început să acorde prioritate soluționării consecințelor unei hack-uri de schimb împotriva prevenirii.
Asociația de blocuri din Coreea a solicitat tuturor schimburilor din Coreea de Sud să obțină o asigurare pentru a proteja fondurile utilizatorilor și să compenseze rapid dacă survine o încălcare a securității.

 Aceste atacuri or să fie din ce în ce mai dese și din această cauză nu este indicat să îți ții criptomonedele într-o casă de schimb ci în cel mai sigur wallet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu